Почетна > Нови Сад
Конкурси Нови Сад

Конкурс за обуку ватрогасаца отворен до 6. априла

И ове године отворен је јавни позив за обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, а након селекције кандидата, обука ће трајати 4 месеца у Кули. Конкурс траје до 6. априла, а ево који су услови.
Фото: Pexels/Anna Shvets

У току је конкурс Министарства унутрашњих послова за упис триста полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

„Од тих 300 ватрогасаца спасилаца на нивоу Јужнобачког округа односно у Новом Саду планиран је пријем 22 ватрогасаца спасилаца од тога 9 ватрогасца у Новом Саду, 3 ватрогасаца у Бачу, по два у Темерину, Бечеју и Сремским Карловцима и по један у Бачкој Паланци, Бачком Петровцу, Тителу и Беочину „, каже Стојан Миловац командант Ватрогасне спасилачке бригаде Нови Сад.

Један од услова за учешће на конкурсу је да кандидат има држављанство Републике Србије, да нема мање од 19, а више од 30 година до дана закључења конкурса и да има завршену средњу школу.

„Да имају важећу националну категорију Ц за управљање возилом, међутим морам да додам да је остављен простор да кандидат може да конкурише са Б категоријом с тим да је остављен простор 18 месеци да кандидат положи за Ц категорију и на крају мора да испуњава остале услове за психофизичку и базичну моторичку способност „, напомиње Миловац.

Према речима Стојана Миловца, ватрогасац мора бити храбар, неустрашив и сналажљив, а то су баш оне особине које поседује њихова екипа која на месечном нивоу има више од двеста интервенција:

„Ватрогасна спасилачка бригада Нови Сад је до данас од почетка године интервенисала 803 пута, од тога 680 је било пожара. Ми смо отворени, једва чекамо да примимо нове кандидате тако да ћемо им пружити сву подршку за њихов будући рад“.

Пријава на конкурс се подноси у полицијској станици по месту пребивалишта кандидата. Детаљње информације о конкурсу се налазе на сајту Министарства унутрашњих послова и сајту Центра за основну полицијску обуку.

Pokrajinska vlada izdvaja 151 milion za prevoz srednjoškolaca

 

 

Преузмите андроид апликацију.