Почетна > Бизнис
Бизнис

Конкурс Регионалног инкубатора за социјално предузетништво продужен до 8. октобра

Конкурс Регионалноги инкубатора за социјално предузетништво (РИСЕ), за бесплатан програм који младима пружа подршку да развију бизнис који ће да унапреди живот у заједници, продужен је до 8. октобра.
Фото: Unsplash/eliottreyna

Како је саопштено, овај позив је отворен за младе од 18 до 35 година који су инспирисани да реше неки друштвени или еколошки проблем и имају мотивацију да током четворомесечног програма своју идеју преиспитају, разраде и на крају остваре покретањем сопственог бизниса.

Додаје се да ће током четири месеца трајања програма, полазници добити нова знања, менторску подршку, контакте, путовања и могућност да освоје финансијску подршку за реализацију свог пословног подухвата.

У саопштењу се истиче и да је поред Србије овај конкурс отворен у још пет земаља Западног Балкана, а из сваке земље биће примљено по шест тимова који ће током програма развијати знања и предузетничке вештине, након чега ће по два тима из сваке земље добити финансијску подршку за оснивање свог социјалног предузећа.

„Инкубатор ће окупити мотивисане младе људе са иновативним решењима за нови и бољи приступ екологији, запослености, оснаживању жена, руралном развоју, образовању, здрављу или култури у својој заједници”, наводи се.

Подсећа се и да је ово четврти циклус РИСЕ програма кроз који је до сада више од 360 предузетника и предузетница развило преко 130 друштвених идеја, док је 36 пројеката остварило и финансијску подршку, укључујући Соко камп, Блатологију, Вожњом до самосталности, Women on the way, Mountain Ways и Изађи у бар из Србије.

U Evropi se sve češće testira četvorodnevna radna nedelja

Преузмите андроид апликацију.