Početna > Kulturna scena

Kulturna scena Novi Sad

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra 22. aprila u Sinagogi

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra održaće se u subotu 22. aprila, u novosadskoj Sinagogi.
Foto: MONS

Solista na najavljenom koncertu će biti violončelista Petar Pejčić – jedan od naših najperspektivnijih umetnika mlađe generacije, koji već uveliko osvaja svetsku muzičku scenu. Petar je bio dobitnik nagrade i najmlađi finalista prestižnog Međunarodnog takmičenja „Kraljica Elizabeta“ u Briselu, 2022. godine. Čuveni svetski violončelista Jan Vogler, opisao ga je kao izvanrednog muzičara „koji uvek svira sa punom posvećenošću i ekspresijom“.

Koncertom će dirigovati Bojan Suđić, u čiju su raskošnu profesionalnu karijeru zabeležene saradnje s najistaknutijim svetskim umetnicima, kao i s preko pedeset orkestara i brojnim horovima širom Evrope i sveta. Stručna kritika definisala je maestra Suđića kao „vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici“.

Na programu:

A. Dvoržak: Koncert za violončelo i orkestar br. 2 u h-molu

P. I. Čajkovski: Simfonija br. 5 u e-molu

Ulaznice za koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9:00 do 13:00 časova, kao i na dan koncerta, u holu Sinagoge, od 18:00 časova do početka programa. On-line rezervacije i uplate na račun omogućene su na linku.

Cena ulaznice: 1.000 dinara.

Studenti, đaci i penzioneri imaju popust 50%. Ulaznice s popustom se kupuju isključivo lično.

Repertoari bioskopa za nedelju, 16. april

 

Preuzmite android aplikaciju.