Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Концерт Војвођанског симфонијског оркестра 22. априла у Синагоги

Концерт Војвођанског симфонијског оркестра одржаће се у суботу 22. априла, у новосадској Синагоги.
Фото: МОНС

Солиста на најављеном концерту ће бити виолончелиста Петар Пејчић – један од наших најперспективнијих уметника млађе генерације, који већ увелико осваја светску музичку сцену. Петар је био добитник награде и најмлађи финалиста престижног Међународног такмичења „Краљица Елизабета“ у Бриселу, 2022. године. Чувени светски виолончелиста Јан Воглер, описао га је као изванредног музичара „који увек свира са пуном посвећеношћу и експресијом“.

Концертом ће дириговати Бојан Суђић, у чију су раскошну професионалну каријеру забележене сарадње с најистакнутијим светским уметницима, као и с преко педесет оркестара и бројним хоровима широм Европе и света. Стручна критика дефинисала је маестра Суђића као „водеће диригентско име у српској музици“.

На програму:

А. Дворжак: Концерт за виолончело и оркестар бр. 2 у х-молу

П. И. Чајковски: Симфонија бр. 5 у е-молу

Улазнице за концерт су у продаји у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 9:00 до 13:00 часова, као и на дан концерта, у холу Синагоге, од 18:00 часова до почетка програма. Он-лине резервације и уплате на рачун омогућене су на линку.

Цена улазнице: 1.000 динара.

Студенти, ђаци и пензионери имају попуст 50%. Улазнице с попустом се купују искључиво лично.

Repertoari bioskopa za nedelju, 16. april

 

Преузмите андроид апликацију.