Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Kompanija Vega IT dobila nagradu za korporativnu filantropiju, dva priznanja otišla u ruke porodice Tomić iz Veternika

„VIRTUS“ nagrada, koja se dodeljuje od 2007. godine, je prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u našoj zemlji. Šesnaesta po redu dodela nagrada održana je u subotu.
Foto: Trag fondacija/ 013info.rs

Priznanje je dodeljeno u pet glavnih kategorija: nagrada za korporativnu filantropiju, nagrada za malo i srednje preduzeće, nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora, nagrada za individualnu filantropiju i nagrada za mlade filantrope.

Nagradu za korporativnu filantropiju odnela je kompanija Vega IT iz Novog Sada, dok je dobitnik nagrade za mlade filantrope Đorđe Tomić iz Veternika.

Đorđe Tomić, mladi filantrop iz Veternika, ima 19 godina i član je neprofitne organizacije “Iz drugog ugla” iz Veternika. Đorđe tokom cele godine pomaže svojim komšijama-dostavlja im hranu, koordinira prikupljanje odeće, organizuje akcije krečenja i drži dodatne časove matematike i istorije onima kojima su potrebni. On organizuje kampove i sa najmlađima deli znanja o ekologiji i snalaženju u prirodi.

Specijalna nagrada za individualni doprinos smanjenju siromaštva otišla je u ruke majke Đorđa Tomića, Sandri Tomić, na koju računaju mnogi meštani Veternika. Ona je i osnivač neprofitne organizacije “Iz drugog ugla” i potpuno je posvećena udruženju.

Vega IT dobila je nagradu za program “Programeri za građane”, kojim je kompanija pomogla razvoj 15 softverskih rešenja, neophodnih za rad neprofitnih organizacija – učesnica programa. Kompanija je uložila značajna sredstva da razvije aplikacije i internet sajtove koji će biti od koristi za rad organizacija koje se bave pružanjem podrške deci i odraslima sa zdravstvenim problemima, podrškom obrazovanju, ljudskim pravima, zaštitom životinja i životne sredine, doniranjem hrane, borbom protiv zlostavljanja na internetu i borbom protiv siromaštva.

Kritična masa vozi prvi put ove godine u petak, 31. marta

Preuzmite android aplikaciju.