Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Компанија Вега ИТ добила награду за корпоративну филантропију, два признања отишла у руке породице Томић из Ветерника

„VIRTUS“ награда, која се додељује од 2007. године, је прва и најзначајнија награда за филантропију у нашој земљи. Шеснаеста по реду додела награда одржана је у суботу.
Фото: Траг фондација/ 013info.rs

Признање је додељено у пет главних категорија: награда за корпоративну филантропију, награда за мало и средње предузеће, награда за дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора, награда за индивидуалну филантропију и награда за младе филантропе.

Награду за корпоративну филантропију однела је компанија Вега ИТ из Новог Сада, док је добитник награде за младе филантропе Ђорђе Томић из Ветерника.

Ђорђе Томић, млади филантроп из Ветерника, има 19 година и члан је непрофитне организације “Из другог угла” из Ветерника. Ђорђе током целе године помаже својим комшијама-доставља им храну, координира прикупљање одеће, организује акције кречења и држи додатне часове математике и историје онима којима су потребни. Он организује кампове и са најмлађима дели знања о екологији и сналажењу у природи.

Специјална награда за индивидуални допринос смањењу сиромаштва отишла је у руке мајке Ђорђа Томића, Сандри Томић, на коју рачунају многи мештани Ветерника. Она је и оснивач непрофитне организације “Из другог угла” и потпуно је посвећена удружењу.

Вега ИТ добила је награду за програм “Програмери за грађане”, којим је компанија помогла развој 15 софтверских решења, неопходних за рад непрофитних организација – учесница програма. Компанија је уложила значајна средства да развије апликације и интернет сајтове који ће бити од користи за рад организација које се баве пружањем подршке деци и одраслима са здравственим проблемима, подршком образовању, људским правима, заштитом животиња и животне средине, донирањем хране, борбом против злостављања на интернету и борбом против сиромаштва.

Kritična masa vozi prvi put ove godine u petak, 31. marta

Преузмите андроид апликацију.