Празнична трпеза готово никада не може проћи без чувене руске салате.
Ова салата је релативно лака за припрему, али је у исто време, због својих састојака, подложна кварењу. Свима је добро познато да се салата састоји од кварљивих производа попут шунке, мајонеза и различитих врста поврћа.
Осим тога, ако покријете салату фолијом, дозвољавате микроорганизмима да дођу до ње. Тиме уносите велику количину бактерија у своје тело, често а да тога нисте ни свесни.
Зато је салату најбоље држати у посуди са поклопцем и на хладном месту, односно у фрижидеру.
Међутим, чак и ако je правилно складиштите, најбоље би било да га поједете у року од три дана. Разлог томе је што након одређеног времена, посебно ако га дуже држите ван фрижидера, састојци ферментирају и покваре се. Не би било лоше да део салате ставите на тањир, а затим одмах вратите у фрижидер, да се брже не поквари. Такође, стручњаци препоручују 4 степена као идеалну температуру за чување руске салате.
Преузмите андроид апликацију.