Praznična trpeza gotovo nikada ne može proći bez čuvene ruske salate.
Ova salata je relativno laka za pripremu, ali je u isto vreme, zbog svojih sastojaka, podložna kvarenju. Svima je dobro poznato da se salata sastoji od kvarljivih proizvoda poput šunke, majoneza i različitih vrsta povrća.
Osim toga, ako pokrijete salatu folijom, dozvoljavate mikroorganizmima da dođu do nje. Time unosite veliku količinu bakterija u svoje telo, često a da toga niste ni svesni.
Zato je salatu najbolje držati u posudi sa poklopcem i na hladnom mestu, odnosno u frižideru.
Međutim, čak i ako je pravilno skladištite, najbolje bi bilo da ga pojedete u roku od tri dana. Razlog tome je što nakon određenog vremena, posebno ako ga duže držite van frižidera, sastojci fermentiraju i pokvare se. Ne bi bilo loše da deo salate stavite na tanjir, a zatim odmah vratite u frižider, da se brže ne pokvari. Takođe, stručnjaci preporučuju 4 stepena kao idealnu temperaturu za čuvanje ruske salate.
Preuzmite android aplikaciju.