Да вам пиринач не би био сув или гњецав, придржавајте се ових правила.
Пиринач је један од најукуснијих и најтраженијих прилога. Његова припрема је изузетно брза и једноставна.
Тако већина мисли, а онда се догоди да он буде или превише сув, или превише воденаст. Дакле, у чему је ствар ако је припрема толико једноставна?
Постоји неколико цака које знају оне најискусније домаћице и, наравно, професионални кувари, а захваљујући којима ће пиринач бити савршено скуван.
Када су у питању састојци, поред самог пиринча, најважнији су бујон и путер, јер, уколико пиринач будете припремали са њима, свако зрно ће бити идеално скувано.
Међутим, ако вам је потребан само кувани пиринач, свакако је најбитнија количина воде коју сипате, односно у којој се он кува.
Грешите уколико мислите да је за сваку сорту пиринча исто, јер није – свака има другачије пропорције. Примера ради, дуго зрно пиринча се кува 20 минута, а на 200 грама иде 450 мл воде.
Уколико користите кратко зрно, на 200 грама сипајте 400 мл воде, док ће вам за 200 грама браон пиринча бити потребно 500-600 мл воде.
Оно што је такође јако битно јесте да за кување пиринча користите шерпу са дебелим дном за кување и, наравно, да зачинима побољшате укус.
Преузмите андроид апликацију.