Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Које вежбе сагоревају најмање, а које највише калорија?

Док неке активности троше мање калорија, друге су због свог интензитета и специфичности идеалне за оне који желе да смршају. Мотивација такође игра важну улогу, па је важно да уживате у одређеном облику тренинга.

Који је најбољи начин да сагорете највише калорија?

Много је ствари које треба да се развијају у режиму вежбања – да бисте задовољили потребе тела, пронашли нешто у чему уживате и открили шта ће имати довољно утицаја на промену вашег здравља на боље.

Ако немате довољно слободног времена, један од начина да то измерите је да схватите колико енергије одређена вежба „потроши“ у времену када је заиста радите.

Другим речима, колико калорија сагоревате. Међутим, важно је напоменути да вежбање само по себи није најважнија ствар када је у питању губитак тежине.

Ако желите да смршате, предлажемо да разговарате са својим лекаром о томе шта је здрава тежина за вас и радите на проналажењу уравнотежене дијете.

Калорије као мера интензитета

Калорије које се сагоре за један сат су добра мера интензитета вежбе.

Наводимо популарне облике вежбања према утицају на потрошњу калорија израчунатих за особу од 90 килограма. Треба имати на уму да су ове бројке приближне.

Такође, само зато што вежбање брже сагорева калорије не значи да је то најбоља опција.

Најважнија вежба је она у којој уживате довољно да истрајете и радите је редовно.

Лагано ходање сагорева најмање калорија на сат, само 255, док лагано вожња бицикла сагорева 364 калорије на сат. Још неколико калорија се сагорева брзим ходањем, око 391.

Лагани аеробик и дизање тегова сагоревају 455 калорија, док лагано или умерено пливање сагорева 528 калорија на сат. и планинарење по брдима има сличан губитак калорија.

Интензивни аеробик спада у групу вежби које сагоревају више калорија, око 664, затим следе ролање – 683 калорије, умерено трчање – 755, трчање уз и низ степенице – 819 и брзо пливање – 892 калорије.

Од свих врста вежби, прескакање конопца сагорева највише калорија, чак 1.074 калорије на сат.

Napitak za početak dana: Dodajte vodi dve namirnice i povećajte hranljive vrednosti

Преузмите андроид апликацију.