Шећер нема рок трајања, али само ако је правилно ускладиштен.
Шећер се никада неће покварити јер није погодан за развој бактерија. Међутим, треба спречити да се стврдне или претвори у грудвице, треба га држати далеко од влаге, топлоте и инсеката.
Најбоље је држати га на собној температури у херметички затвореној посуди.
У гранулираном шећеру се могу формирати грудвице, али се лако могу разбити мутилицом или виљушком.
Смеђи шећер је посебно склон стврдњавању и мораћете да га омекшате пре вагања и употребе. У посуду са шећером можете ставити парче јабуке или хлеба, јер ће ослободити влагу и спречити да се стврдне.
Шећер у праху је најбоље чувати на собној температури, све док је у херметички затвореној посуди. Иако има додат кукурузни скроб као средство против згрушавања, можда ће бити потребно мешати или просијати да би се уклониле грудвице.
Da li znate zašto sastojci za kolače treba da budu na sobnoj temperaturi?
Преузмите андроид апликацију.