Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате заштo састојци за колаче треба да буду на собној температури?

Одређени рецепти захтевају да састојци као што су јаја, јогурт, крем сир, путер и млеко буду на собној температури, али многи људи занемарују овај корак.
Фото: Pixabay/ponce_photography

Ипак, постоје ваљани разлози зашто то не бисте требали учинити. Ако рецепт захтева састојке собне температуре, користите састојке собне температуре.

Ово се не може заобићи и ако користите хладан путер или хладна јаја када би требало да буду собне температуре, ваш рецепт неће испунити свој потенцијал и неће имати укус какав би требао.

Када су на собној температури, јаја, путер и други млечни састојци формирају емулзију која задржава ваздух.

Док се пече у рерни, тај ваздух се шири и ствара прозрачно тесто. И не само то, састојци на собној температури се спајају веома лако јер су топлији, стварајући беспрекорно тесто са уједначеном текстуром.

Хладни састојци се не спајају тако лако, што резултира грудастом глазуром и густом текстуром пецива.

Ако рецепт захтева собну температуру или отопљени путер, остали састојци такође треба да буду собне температуре, осим ако је у рецепту јасно наведено да не би требало да буду.

Зато увек читајте оригиналне рецепте.

Многи су се питали како да доведу ове састојке на собну температуру када смо у журби.

Нажалост, нисмо постигли брзо решење. Једноставно извадите ове састојке из фрижидера око сат времена пре него што почнете да припремате посластице како би биле спремне за најуспешнији рецепт.

Namirnice i navike koje su odlične za koncentraciju i pamćenje

Преузмите андроид апликацију.