Početna > Život i stil
Život i stil

Da li znate zašto sastojci za kolače treba da budu na sobnoj temperaturi?

Određeni recepti zahtevaju da sastojci kao što su jaja, jogurt, krem sir, puter i mleko budu na sobnoj temperaturi, ali mnogi ljudi zanemaruju ovaj korak.
Foto: Pixabay/ponce_photography

Ipak, postoje valjani razlozi zašto to ne biste trebali učiniti. Ako recept zahteva sastojke sobne temperature, koristite sastojke sobne temperature.

Ovo se ne može zaobići i ako koristite hladan puter ili hladna jaja kada bi trebalo da budu sobne temperature, vaš recept neće ispuniti svoj potencijal i neće imati ukus kakav bi trebao.

Kada su na sobnoj temperaturi, jaja, puter i drugi mlečni sastojci formiraju emulziju koja zadržava vazduh.

Dok se peče u rerni, taj vazduh se širi i stvara prozračno testo. I ne samo to, sastojci na sobnoj temperaturi se spajaju veoma lako jer su topliji, stvarajući besprekorno testo sa ujednačenom teksturom.

Hladni sastojci se ne spajaju tako lako, što rezultira grudastom glazurom i gustom teksturom peciva.

Ako recept zahteva sobnu temperaturu ili otopljeni puter, ostali sastojci takođe treba da budu sobne temperature, osim ako je u receptu jasno navedeno da ne bi trebalo da budu.

Zato uvek čitajte originalne recepte.

Mnogi su se pitali kako da dovedu ove sastojke na sobnu temperaturu kada smo u žurbi.

Nažalost, nismo postigli brzo rešenje. Jednostavno izvadite ove sastojke iz frižidera oko sat vremena pre nego što počnete da pripremate poslastice kako bi bile spremne za najuspešniji recept.

Namirnice i navike koje su odlične za koncentraciju i pamćenje

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake