Određeni recepti zahtevaju da sastojci kao što su jaja, jogurt, krem sir, puter i mleko budu na sobnoj temperaturi, ali mnogi ljudi zanemaruju ovaj korak.
Ipak, postoje valjani razlozi zašto to ne biste trebali učiniti. Ako recept zahteva sastojke sobne temperature, koristite sastojke sobne temperature.
Ovo se ne može zaobići i ako koristite hladan puter ili hladna jaja kada bi trebalo da budu sobne temperature, vaš recept neće ispuniti svoj potencijal i neće imati ukus kakav bi trebao.
Kada su na sobnoj temperaturi, jaja, puter i drugi mlečni sastojci formiraju emulziju koja zadržava vazduh.
Dok se peče u rerni, taj vazduh se širi i stvara prozračno testo. I ne samo to, sastojci na sobnoj temperaturi se spajaju veoma lako jer su topliji, stvarajući besprekorno testo sa ujednačenom teksturom.
Hladni sastojci se ne spajaju tako lako, što rezultira grudastom glazurom i gustom teksturom peciva.
Ako recept zahteva sobnu temperaturu ili otopljeni puter, ostali sastojci takođe treba da budu sobne temperature, osim ako je u receptu jasno navedeno da ne bi trebalo da budu.
Zato uvek čitajte originalne recepte.
Mnogi su se pitali kako da dovedu ove sastojke na sobnu temperaturu kada smo u žurbi.
Nažalost, nismo postigli brzo rešenje. Jednostavno izvadite ove sastojke iz frižidera oko sat vremena pre nego što počnete da pripremate poslastice kako bi bile spremne za najuspešniji recept.
Namirnice i navike koje su odlične za koncentraciju i pamćenje
Preuzmite android aplikaciju.