Почетна > Бизнис
Бизнис

Код Сребренице откривени злато, сребро, олово и цинк

Генерални директор фирме „Дрина ресурс“ из Сребренице Александар Мишковић рекао је на презентацији досадашњих резултата геолошких истраживања обављених на подручју ове општине, да је на локалитету Брежани откривено злато на дубини од 80 метара, преноси Радио-телевизија Републике Српске.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

„Рано је говорити о количини и процентима тог метала у тони руде, али је поуздано утврђено да се налази у рудној структури“, навео је Мишковић.

Говорећи о резултатима рада „Дрина ресурса“, која послује у саставу канадске компаније „Тера Балканика“ из Ванкувера, Мишковић је рекао да су ове године обавили бушења на локалитетима Чумавићи, Оловине и Брежани и да су резултати обећавајући.

Он је прецизирао да су на локалитету Чумавићи, на дубини од 50 метара открили сребрно-цинкану и оловну руду са већом примесом антимона и мањом примесом злата, а да су у Брежанима открили злато на 80 метара дубине и да очекују да ће у дубокој зони доћи до бакра у Брежанима и Оловинама.

„Фирма „Тера Балканика“ инвестира у геолошка истраживања у сребреничкој и братуначкој општини, а након тога и резултата које ће се добити стручним анализама одлучиће се да ли ће се приступити изради пројектне документације и експлоатације тих лежишта руде и по којим условима“, рекао је Мишковић.

Od decembra – „zbogom“ ruskom gasu

Преузмите андроид апликацију.