Početna > Svet
Svet

KCNA: Amerika razvila mrežu biolaboratorija širom sveta

 Novinska agencija Severne Koreje KCNA iznela je na svom sajtu optužbe da su SAD razvile globalnu mrežu bioloških laboratorija, uključujući i na teritoriji Ukrajine, kako bi proizvodile biohemijsko oružje.
Foto: Pixabay/Bokskapet

 

„Amerika je danas, ne samo postavila biološke laboratorije u desetine zemalja i regiona, uključujući i Ukrajinu, pritom ne poštujući međunarodne sporazume, već je ubrzala razvoj biohemijskog oružja, čime preti životima i bezbednosti čovečanstva“, navela je severnokorejska agencija, prenosi TAS S.

Prema KCNA, „poznato je da je mapa bioloških laboratorija, koje su SAD izgradile u raznim delovima sveta, u vezi sa oblastima gde su se pojavile bolesti i virusi prethodnih godina“.

Ranije ovog meseca, podseća TASS, Pentagon je objavio dokument u kojem se navodi da su u prethodnih 20 godina američke vlasti podržale 46 raznih civilnih laboratorija kao deo mirovnih programa.

Prethodno, portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov je rekao da su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruske snage pronašle dokaze da je Kijev brzo očistio tragove vojnog biološkog programa izvedenog u Ukrajini, a koje je sponzorisao Vašington.

Neke štiti SAD, a neke NATO – 5 država u kojima nema vojske

Preuzmite android aplikaciju.