Почетна > Свет
Свет

КЦНА: Америка развила мрежу биолабораторија широм света

 Новинска агенција Северне Кореје КЦНА изнела је на свом сајту оптужбе да су САД развиле глобалну мрежу биолошких лабораторија, укључујући и на територији Украјине, како би производиле биохемијско оружје.
Фото: Pixabay/Bokskapet

 

„Америка је данас, не само поставила биолошке лабораторије у десетине земаља и региона, укључујући и Украјину, притом не поштујући међународне споразуме, већ је убрзала развој биохемијског оружја, чиме прети животима и безбедности човечанства“, навела је севернокорејска агенција, преноси ТАС С.

Према КЦНА, „познато је да је мапа биолошких лабораторија, које су САД изградиле у разним деловима света, у вези са областима где су се појавиле болести и вируси претходних година“.

Раније овог месеца, подсећа ТАСС, Пентагон је објавио документ у којем се наводи да су у претходних 20 година америчке власти подржале 46 разних цивилних лабораторија као део мировних програма.

Претходно, портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков је рекао да су током специјалне војне операције у Украјини, руске снаге пронашле доказе да је Кијев брзо очистио трагове војног биолошког програма изведеног у Украјини, а које је спонзорисао Вашингтон.

Neke štiti SAD, a neke NATO – 5 država u kojima nema vojske

Преузмите андроид апликацију.