Početna > Život i stil
Život i stil

Kako ukloniti masne fleke sa automobilskih sedišta? Sjajni trikovi koje morate znati

Brzo i lako uklonite mrlje sa sedišta.
Foto: Pexels/Mike Bird

Sedišta u automobilima prave se od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. Naravno, nisu neuništiva, a još manje otporna na ostatke hrane, masnoću i fleke.

Redovno čišćenje sedišta u autu je neophodno kako ne bi postala legla bakterija posebno tokom letenjeg perioda kad sedišta upijaju u znoj vozača i njegovih saputnika.

Postoji nekoliko efikasnih trikova kako da brzo i temeljno očistite sedišta u kolima.

Teško čišćenje

Pravilno i temeljito čišćenje unutrašnjosti automobila vrlo je važno iz higijenskih razloga. Vaš će auto izgledati bolje, mirisati svežije, a vozač i putnici će biti zaštićeni od bakterija. Fleke, posebno od masnoće, je generalno teško očistiti posebno sa tkanina. Da biste ukolinili masne fleke napravite sledeću smesu.

Sastojci:

3 kašike sode bikarbone
malo sirćeta
Upotreba:

Pomešatje ova dva sastojka da dobijete glatku pastu i starom četkicom za zube dobro utrljajte smesu na masnu fleku na auto sedištu. Ostavite da dobro upije, a potom sasušenu pastu pokupite usisivačem. Od fleke neće ostati ni traga ni glasa.

Za čišćenje sedišta u kolima može da se upotrebi i pena za brijanje. Dovoljno je naneti penu na prljava ili masna mesta, sačekajte minut dva, potom celu površinu obrišite suvom krpom.

Alkoholno sirće u kombinaciji sa vodom i malo deterdženta za sudove efikasno je sredstvo za uklanjanje masnih mrlja sa auto sedišta. Pomešajte sve sastojke i krpu dobro natopita pa istrljajte zaprljana mesta, a potom sve prebrišite krpom koju ste pokvasili čistom vodom.

Ukoliko fleka nije uklonjena ponovite postupak. Nemojte da vas brine miris sirćeta, on će brzo isprati. Umesto sirćeta možete koristiti i limunov sok.

Pet najboljih saveta za planiranje putovanja koji će vam uštedeti dosta novca

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake