Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како одржати салату у кесама свежом што је дуже могуће? 

Реците збогом влажним салатама! Уз пар једноставних савета, вашој салати биће продужен век трајања.
Фото: Pexels/Nastyasensei

Чини се да се зелена салата „поквари“ чим је први пут отворите. Обично се или скупи или сасуши и овлажи и онда је неупотребљива.

Скоро да се никада не деси да успете да потрошите целу салату из кесице пре него што пропадне. Али уз ове савете, можете учинити да траје мало дуже него иначе.

Најбитније и најлогичније је да добро прегледате салате у продавници и бирајте само ону која је у врхунском стању.

Деликатно зеленило попут руколе и беби спанаћа има ограничену отпорност. Листови зелене салате који су претходно сасечени већ су у фази пропадања, тако да је паметније куповати целе главице салате уместо оне у кесицама.

Убаците убрус у кесу са зеленилом да одвучете влагу и спречите кварење. Уверите се да је температура у фрижидеру довољно ниска.

Уколико приметите неки лист да је почео да трули, брзо га уклоните јер он повлачи и остале листове за собом. Постоји разлог зашто је мешавина салате у врећицама тако популарна.

Они су згодан и ефикасан начин да задржите свеже зеленило у кухињи без куповине гомиле различитог лиснатог поврћа.

Од тога да буде основа за богате салате до састојка за смути са богатим хранљивим састојцима – мешавина различитих салата је идеална за све, а већ је исецкана тако да нема потребе да се малтретирате у кухињи око ње, већ само истресете из кесе.

Међутим, баш зеленило у овој форми и у кеси се најбрже квари, што често доводи до тога да ни не стигнемо да га поједемо до краја.

Практично можете да гледате у реалном времену како се кеса шареног, веселог мешаног зеленила салате брзо претвара у влажну мрљу љигаве каше смеђе нијансе.

Поред коришћења убруса, уклањања трулих делова салате и подешавања фрижидера, врло је битно да кесицу након употребе добро, скоро херметички затворите!

Користите штипаљке за кесице или уређај за херметичко затварање и то ће сигурно продужити животни век ваше салате уз савете које смо вам већ дали!

Stručnjaci savetuju kako je najispravnije da pripremate povrće

Преузмите андроид апликацију.