Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како одабрати паметни телефон за себе – Пет функција на које би требало да обратите пажњу

Када размишљамо о куповини новог паметног телефона, често смо у недоумици хоће ли он испуњавати све потребе нашег животног стила, а истовремено имати разумну цену. Без обзира да ли ћете га користити за забаву или посао, постоје функције које би требало да размотрите и на основу њих донесете одлуку.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska
Брзина и капацитет

Паметни телефон је наш верни сапутник током целог дана и због тога је веома важно да у свакодневном коришћењу не наилазимо на потешкоће у брзини отварања апликација, како би свака активност протекла глатко и лако.

Данашњи уређаји средњег ранга не би смели да жртвују брзину за цену. Минимум RАМ меморије који то омогућава је 3GB, али за пријатан мултитаскинг неопходно је барем 4GB.

Истовремено, битно је обратити пажњу на простор за складиштење података на телефону јер нико не воли да види да му је телефон „пун“, посебно ако је на путовању и снима фотографије за памћење или скида неопходне фајлове пре састанка с клијентом. Због тога је изузетно важна опција проширења простора за складиштење са microSDslot-ом.

Екран

Велики екран нуди бољу прегледност, лакше праћење ситнијих детаља, као и угодније прегледање свих врста садржаја. Међутим, важно је и светло екрана које је пријатно за наше очи и јасно приказује садржаје и када смо у тами и на сунчевом светлу.

Камера

Сви желимо фотографије и видее за памћење, али и ефикасно обављање посла и успешне видеопозиве својим телефоном. Предња камера високе резолуције са чак 32 МР омогућава одличне селфије и чисте видеопозиве на клик.

Сигурност

Без обзира на то који паметни телефон изаберете, нека сигурност ваших података буде на првом месту. Заштита података и информација коју нуде одређене платформе приликом чувања фотографија, белешки и апликација, корисницима даје шифровани, дигитални сеф, тако да само они могу приступити његовом садржају.

Биометријска аутентификација је још један важан сигурносни сегмент који требате размотрити јер скенери отиска прста омогућавају да само ви можете откључати свој уређај.

На овај начин не морате жртвовати удобност и продуктивност за сигурност. Штавише, не морате повећавати свој буџет да бисте заштитили своје податке.

Батерија и брзина пуњења

Коришћење мобилног телефона може трајати дуже уз адекватну, велику и оптимизовану батерију, а опција брзог пуњења заиста олакшава свакодневни рад и забаву.

Šta da radite kada vam mobilni telefon padne u vodu?

Преузмите андроид апликацију.