Ako želite da kobasice budu ravnomerno ispečene, izvadite ih iz frižidera dvadesetak minuta pre nego što ih stavite u tepsiju ili tiganj.
Pečene kobasice su odličan dodatak doručku, ručku ili večeri. Da biste zaista uživali u njima, morate ih pripremiti sa malo pažnje i truda.
Na vreme izvadite kobasice iz frižidera
Ako želite da kobasice budu tehnički ravnomerno obrađene, izvadite ih iz frižidera dvadesetak minuta pre nego što ih stavite na tepsiju. Meso se lakše i jednostavnije obrađuje kada nije hladno ili zamrznuto. Ovaj korak takođe sprečava da se kobasice zalepe za dno tiganja.
Ne preterujte sa temperaturama
Kobasice je najlakše pržiti na tiganju sa nelepljivim dnom. Ne dozvolite da vam kobasice izgore, to nije dobro ni za vas ni za vaš tiganj. Umesto toga, stavite ih u rernu na umerenu temperaturu i termički ih tretirajte dok ne budete zadovoljni krajnjim rezultatom.
Pecite ih na masti
Većina ljudi prži kobasice na ulju. Ali ako želite jedinstveno gastronomsko zadovoljstvo, stavite ih na svinjsku mast. U šerpu stavite parče masti i ostavite da se istopi, pa njome premažite celu površinu. Ako ste stavili previše masti, višak izlijte iz tiganja pre nego što u njega stavite kobasice.
Nemojte prenatrpati tiganj
U žurbi često zaboravljamo da hrana mora imati dovoljno prostora ako želimo da bude pravilno termički obrađena. Zato nemoj pretrpati tiganj kobasicama i ne dozvoliti da se dodiruju. Dajte svakom komadu dovoljno prostora da dobije lepu zlatno smeđu boju. Za ovo će vam trebati oko 10 do 12 minuta kuvanja.
Nemojte ih odmah seći
Ima li išta lepše od mirisa sveže pečenih kobasica? Oduprite se želji da isečete kobasicu odmah nakon kuvanja. Umesto toga, pustite da se sokovi stabilizuju u mesu nekoliko minuta pre nego što ga stavite. Kobasica će tada biti sočnija i ukusnija.
Preuzmite android aplikaciju.