Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Поховане тиквице

Тиквице спадају у здраво поврће, одличне су за мршављање, а могу да се спремају на милион начина. Од њих можете да правите потаж, мусаку, да их пуните, а ми вам предлажемо да их испохујете.
Фото: Pixabay/kps7942
Састојци:
  • 2 тиквице
  • 100 грама тврдог сира
  • 1 кашичица першуна
  • 1 кашичица слатке паприке
  • 3 јајета
  • 100 грама презли
  • 50 грама брашна
Припрема:

Тиквице исеците по дужини, па ставите у неку посуду, па посолите и побиберите. Оставите их тако 20 минута да пусте воду. Умутите јаја, па додајте першун, слатку паприку и рендани сир. У другој посуди помешајте брашно и презле. Тиквице процедите, па уваљајте у брашно са презлама, а онда у јаја са сиром. Пржите у загрејаном уљу по 5 минута са обе стране.

Пријатно!

Zašto je dobro jesti tikvice?

Преузмите андроид апликацију.