Ако желите да кобасице буду равномерно испечене, извадите их из фрижидера двадесетак минута пре него што их ставите у тепсију или тигањ.
Печене кобасице су одличан додатак доручку, ручку или вечери. Да бисте заиста уживали у њима, морате их припремити са мало пажње и труда.
На време извадите кобасице из фрижидера
Ако желите да кобасице буду технички равномерно обрађене, извадите их из фрижидера двадесетак минута пре него што их ставите на тепсију. Месо се лакше и једноставније обрађује када није хладно или замрзнуто. Овај корак такође спречава да се кобасице залепе за дно тигања.
Не претерујте са температурама
Кобасице је најлакше пржити на тигању са нелепљивим дном. Не дозволите да вам кобасице изгоре, то није добро ни за вас ни за ваш тигањ. Уместо тога, ставите их у рерну на умерену температуру и термички их третирајте док не будете задовољни крајњим резултатом.
Пеците их на масти
Већина људи пржи кобасице на уљу. Али ако желите јединствено гастрономско задовољство, ставите их на свињску маст. У шерпу ставите парче масти и оставите да се истопи, па њоме премажите целу површину. Ако сте ставили превише масти, вишак излијте из тигања пре него што у њега ставите кобасице.
Немојте пренатрпати тигањ
У журби често заборављамо да храна мора имати довољно простора ако желимо да буде правилно термички обрађена. Зато немој претрпати тигањ кобасицама и не дозволити да се додирују. Дајте сваком комаду довољно простора да добије лепу златно смеђу боју. За ово ће вам требати око 10 до 12 минута кувања.
Немојте их одмах сећи
Има ли ишта лепше од мириса свеже печених кобасица? Одуприте се жељи да исечете кобасицу одмах након кувања. Уместо тога, пустите да се сокови стабилизују у месу неколико минута пре него што га ставите. Кобасица ће тада бити сочнија и укуснија.
Преузмите андроид апликацију.