Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да се најлакше вратити вежбању?

Пролеће је идеално да пробудите своје тело из зимског сна и учините нешто добро за своје ментално и физичко здравље. Међутим, упркос чињеници да је пролећно време идеално за вежбање, може бити тешко вратити се у рутину.
Фото: Pixabay/StockSnap

Није лако направити тај први корак и поново почети да вежбате, али када то учините, приметићете да сваки корак постаје све лакши и лакши. Уместо да чекате мотивацију, пронађите је сами, а ми вам откривамо 5 савета који вам у томе могу помоћи.

Не сматрајте вежбање „неопходним злом“

Не гледајте на вежбање као на казну јер нисте активно презимили. Без обзира да ли је ваш крајњи циљ здравље, бољи изглед или физичка спремност, сматрајте да је вежба позитивно средство и најбрже ћете доћи до циља. Ако поставите ствари у својој глави тако да себе кажњавате вежбањем што нисте упорни током целе године, биће вам много теже да уђете у рутину вежбања и постигнете резултате. 

Пронађите најбоље доба дана

Размислите у које доба дана вам је најлакше за тренинг. Некима је то ујутру, пре него што почну са свакодневним обавезама, док се други најбоље осећају када вежбају после посла. Ако нисте сигурни, покушајте да вежбате ујутру једне недеље и после подне следеће да бисте пронашли време које вам највише одговара. 

Припремите се унапред

Претходно вече извадите одећу за тренинг и припремите торбу са свим стварима које су вам потребне, како не бисте губили време непосредно пре тренинга. Ако планирате да вежбате после посла, ставите торбу на видљиво место како не бисте заборавили да је понесете са собом. Ако планирате да вежбате ујутру, обуците одећу за вежбање чим се пробудите, јер ће вас то мотивисати да заиста одете на вежбање, уместо да јутро проведете на каучу.

Радите оно што највише волите

Ако сте раније вежбали по одређеном програму, а сада не можете да се натерате да радите исто, не брините. Пробајте другу активност јер активност коју сте до сада радили можда једноставно није за вас. Ако не волите да вежбате са теговима у теретани, искористите лепо време и покушајте да вежбате у природи. Једном када пронађете активност која вас занима, биће много лакше креирати рутину.

Почастите се с времена на време

Да бисте се лакше „натерали“ на вежбање, одредите један дан у недељи када ћете се почастити омиљеном храном као награду за сав труд. Сваки пут када вам буде тешко да идете на тренинг, обећајте себи да ће вам се труд исплатити.

Sedam zamki u vežbanju koje loše utiču na telo kako starimo

Преузмите андроид апликацију.