Пица има много различитих комбинација и начина припреме. Састојци за тесто варирају од рецепта до рецепта, док се фил ставља према сопственим жељама. Зато је врло лако направити здраву пицу.
Ево неколико рецепата за прављење другачијег теста за пицу које не укључује квасац.
Пица без квасца
Када желите да направите пицу на брзину и немате времена да чекате да тесто нарасте, пица без квасца је идеално решење.
Састојци:
- 350 грама брашна
- 2 и по кашичице прашка за пециво
- кашичица соли
- кашика маслиновог уља
- 170 милилтара воде
Припрема:
Прво загрејте рерну на 200 степени. Помешати брашно, прашак за пециво и со и додати уље и воду. Мешајте док не добијете глатко тесто. Ако је лепљиво, додајте још мало воде или брашна. Мешајте још три до четири минута на побрашњеној површини, па поделите тесто на две једнаке лоптице. Узмите једну лопту и разваљајте је у облику круга или квадрата. Додајте фил по жељи и пеците око 15 минута. Другу куглу теста можете користити касније или је чувати у замрзивачу за следећи пут.
Пица са јогуртом
За припрему овог теста за пицу потребна су само четири састојка. Осим што је без квасца, ово тесто се прави и од спелтиног брашна које садржи мање глутена и много је лакше сварљиво. Без бриге, у готовој пици нећете осетити укус јогурта.
Састојци:
- 200 грама јогурта (грчког или обичног)
- 200 грама спелтиног брашна
- 1 прашак за пециво
- мало соли
Припрема:
Прво загрејте рерну на 200 степени. Док се рерна загрева, помешајте све састојке прво кашиком или виљушком, а затим руком. Морате добити компактну мешавину. Затим преполовите тесто да добијете две лоптице једнаке величине. Разваљајте једну лопту на побрашњеној подлози у облику круга или квадрата. Пребаците у плех са пек папиром и ставите фил по жељи. Пеците пицу око десет минута. Остатак теста можете замрзнути.
Преузмите андроид апликацију.