Укусан и здрав прилог спреман за двадесет минута.
Потребан вам је:
- 500 грама грашка
- 1/2 малог лука
- мало уља
- 1 мала шаргарепа
- 1 кашичица вегете
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице парадајз пиреа
Припрема:
Пола малог лука исецкати на веома ситне коцкице и пропржити на уљу. Не чекајте да пожути, већ пре тога додајте шаргарепу исецкану на коцкице. Све мало пропржити па додати грашак. Можете користити свеже, замрзнуте или конзервисане. Ако одлучите да га замрзнете, прво га кувајте 15-20 минута. Такође мало пропржите грашак. Стално мешајте да не загори (неколико минута). Затим додајте врелу воду да прекрије грашак. Можете да прокувате воду у кувалу и оставите је са стране за преливање. Можете користити и хладну воду, али ће тада припрема трајати дуже. Пустите да се грашак кува 10-15 минута у полупоклопљеној посуди. Повремено мешајте и прелијте водом. Када је грашак скуван и вода испари, узмите мало грашка на кашичицу и изгњечите виљушком, поновите то 5-6 пута. Здробљени грашак ће „згуснути“ смесу и дати јој лепу кремасту текстуру. Кувајте још минут-два уз стално мешање. Када је готово, оставите да одстоји 5-10 минута.
Četiri saveta uz koja možete da uštedite pri kupovini namirnica
Преузмите андроид апликацију.