Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Јутарњи или вечерњи тренинзи? Ево који су бољи за губитак тежине

Свако од нас може имати одређено омиљено доба дана за вежбање.
Фото: Pexels/Korhan Erdol

Многи сматрају да је јутро најбоље време за вежбање, али за неке је буђење ујутру већ тежак задатак. Други такође не осећају довољно енергије за ефикасан тренинг ујутру.

С друге стране, има оних који јутарњу вежбу сматрају смирујућим, ефикасним и здравим начином за почетак дана. У овом чланку ћемо говорити о томе када је право време за вежбање и да ли постоји време када је вежба најефикаснија ако желите да смршате.

Ујутру или увече: Које је право време за вежбање за губитак тежине?

Вежбање ујутру

Истина је да вежбање ујутру има много предности. Прво, вежбање у раним јутарњим сатима додаје додатне сате вашем дану. Такође завршавате свој тренинг пре него што започне ваш напоран дан. Вежбање ујутру такође вам даје јаку дозу ендорфина, мање стреса и смирен ум.

Студија објављена у Medicine and Science in Sports and Exercise открила је да су жене које су ходале 45 минута ујутро биле мање у искушењу да у току дана једу нездраву храну, а такође им је помогло да буду физички активније током дана.

Вежбање ујутру такође може да убрза ваш метаболизам, што значи да ћете наставити да сагоревате калорије током дана. Такође, откривено је да вежбање ујутру може помоћи да боље спавате у поређењу са вежбањем увече или било када пре спавања.

Вежбање увече

Способност тела да ради у свом најбољем издању је поподне, извештава Healthline. Од 14 до 18 часова телесна температура је највиша. Како телесна температура расте, оптимизује функцију мишића и снагу, а то значи да је ваше тело спремније за вежбање у овом тренутку.

Пулс и крвни притисак су такође најнижи у касним поподневним и вечерњим сатима, што смањује могућност повреда и такође може побољшати перформансе вежбања. Међутим, није препоручљиво да тренирате непосредно пре спавања, јер то може утицати на његов квалитет.

Све у свему, без обзира у које време вежбате, чињеница је да редовно вежбање оно што је најважније. Предности редовног вежбања су огромне за ваше опште здравље. Од мањег стреса до боље покретљивости тела, кондиције и флексибилности, вежбање помаже на много начина.

Редовно вежбање у комбинацији са уравнотеженом исхраном је кључ за губитак тежине и очување здравља.

Kako da pomognete stidljivom detetu: Tri koraka do samopouzdanja

Преузмите андроид апликацију.