Јаја садрже обиље хранљивих материја. Они пружају бројне здравствене предности јер су добар извор протеина и могу помоћи у смањењу упале, побољшању здравља костију и доприносу здрављу мозга.
Једу се за доручак, после тренинга или као ужина, а могу се припремити на много начина.
Ипак, требало би да пазите са чиме једете јаја.
Само зато што су здрави, не значи да их можете комбиновати са нездравим састојцима.
Због висококвалитетних протеина и витамина Б које садрже, нема сумње да јаја могу бити део здраве и уравнотежене исхране.
Али када се једу са храном богатом мастима, натријумом и другим нездравим састојцима, све то одлази у воду.
Јаја се често једу са сланином, кобасицама и прженим кромпиром.
Таква храна је пуна засићених масти и соли.
Ако одлучите да једете јаја, обавезно их једите са другом хранљивом храном. Најбоља комбинација је да их једете куване са авокадом и хлебом од целих житарица и поврћа. Тако ћете добити веома здрав, али и укусан оброк.
Преузмите андроид апликацију.