Početna > Život i stil
Život i stil

Izbegnite najčešću grešku kod razbijanja jaja

Ako tražite ljusku u jajetu nakon što ste ga razbili, problem može biti u načinu na koji to radite, kažu naučnici.
Foto: Pixabay/Couleur

Kuvari lome jaja kao od šale, baš kao i bake koje od desetak jaja mogu da naprave tortu sa povezom preko očiju, ali ako se setite svojih početaka, videćete da nije uvek bilo lako.

Bez obzira na dugogodišnje iskustvo, još uvek je moguće ukrasti nekoliko ljuski koje nonšalantno uklonimo kao da se ništa nije dogodilo.

Uzrok krhotina u ploči nije nedostatak koncentracije, već čista fizika.

Naučnici su „presudili“ u korist ravnih radnih površina jer razbijanje jaja o ivice lonaca, šporeta ili tiganja zapravo gura ljusku u belo.

Ako želite da smanjite rizik od sitnih komadića u doručku, najbolje je da na radnu površinu stavite čist papirni peškir, razbite jaje i palčevima odvojite ljusku.

Zašto 40% ljudi ne naručuje kapućino u kafiću iako ga voli?

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake