Ако тражите љуску у јајету након што сте га разбили, проблем може бити у начину на који то радите, кажу научници.
Кувари ломе јаја као од шале, баш као и баке које од десетак јаја могу да направе торту са повезом преко очију, али ако се сетите својих почетака, видећете да није увек било лако.
Без обзира на дугогодишње искуство, још увек је могуће украсти неколико љуски које ноншалантно уклонимо као да се ништа није догодило.
Узрок крхотина у плочи није недостатак концентрације, већ чиста физика.
Научници су „пресудили“ у корист равних радних површина јер разбијање јаја о ивице лонаца, шпорета или тигања заправо гура љуску у бело.
Ако желите да смањите ризик од ситних комадића у доручку, најбоље је да на радну површину ставите чист папирни пешкир, разбите јаје и палчевима одвојите љуску.
Преузмите андроид апликацију.