Докторка је открила три намирнице које морате избегавати ако желите да избегнете боре.
Према др Жанин Бовринг, нема смисла трошити новац на фиоке пуне козметичких производа ако и даље уживате у одређеној храни. Објаснила је зашто храна може да изазове боре и неке паметне начине да их избегнете.
Прва ствар коју треба да престанете да једете ако желите да изгледате млађе је помфрит.
„Знамо да лоше масти у помфриту и оно у чему се прже могу, наравно, бити веома запаљиве за тело“, објаснила је она. Проблем је у томе што кромпир садржи много глифосата и деутеријума, што је штетно за митохондрије у нашем телу – чинећи да изгледамо старије.
„Желимо добре митохондрије док старимо“, рекла је.
Превише белог шећера такође може учинити да изгледате старије, тако да је лоша вест ако волите неколико кашичица у чају или кафи. Лош је из истог разлога као и помфрит – високи нивои деутеријума успоравају виталне митохондрије, због чега интензивније старимо.
И на крају, висок ниво транс-масти у маргарину отежава хранљивим материјама да уђу у наше тело и токсинима да га напусте. Али то није све, према „Health Digest„- у, маргарин може учинити вашу кожу осетљивијом на ултраљубичасто зрачење – што може изазвати озбиљна оштећења коже. Транс масти у маргарину уништавају хидратацију, а што је ваша кожа мање хидратизована, брже се појављују боре.
Након што је др Бовринг поделила своје савете на Инстаграму, неки људи нису били сигурни да ли да престану да једу сву ову укусну храну.
„Не могу да не једем помфрит цео живот. Питам се да ли има разлике ако је кромпир органски“, коментарисао је неко док је други послушао докторку те поделио своје искуство:
„Избацио сам све ово из своје исхране. Ако довољно јако желиш, можеш то“, написао је.
Преузмите андроид апликацију.