Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Избаците ове навике из живота и избегните тровање храном!

Приликом кувања код куће, често се може десити да заборавимо на нека правила познатих кувара.
Фото: Pixabay/ shadowfirearts

У журби често заборавимо да ставимо кецељу или нам се деси да кашиком помешамо сос којим смо претходно пробали јело. Међутим, такве ситуације треба избегавати ради сопствене безбедности, јер се на ове начине шире различите бактерије које могу изазвати тровање храном.

Остављате стару храну на дну фрижидера

Да одређеним намирницама не би истекао рок трајања, требало би да их држите на видљивом месту. Због тога се препоручује да храну коју сте управо купили ставите на дно фрижидера.

Остављате различите намирнице у фрижидеру

Ако сте мислили да није важно где ћете оставити одређене намирнице у фрижидеру, варате се. Постоје јасна правила о томе где одређене намирнице треба држати у фрижидеру како би се избегла контаминација. То се углавном односи на сирову храну као што је месо, које треба да буде на дну фрижидера, док поврће треба да буде на полицама изнад.

Осушите посуђе кухињском крпом

Кухињске крпе су идеално легло за бактерије, па их не би требало користити за свакодневно прање судова. Иако је ово многима незамисливо, јер се кухињски углавном користи за брисање мокрог посуђа, препоручује се да га оставите у пластичној сушари.

Дрвене даске слажете пре него што их осушите

Дрвене даске за сечење треба добро осушити пре него што их вратите на место, јер су оне један од најпрљавијих предмета у вашој кухињи. Такође, ове даске никада не треба слагати једну на другу, већ само у усправном положају, како се не би стварала влага.

Kako vam paradajz može pomoći da imate bolju kožu

Преузмите андроид апликацију.