Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Intenzivni putarski radovi u Novom Sadu tokom maja meseca

Mehanizacija JKP „Put“ tokom maja meseca aktivno je angažovana na održavanju putne infrastrukture kako u samom gradu, tako i u prigradskim naseljima.
Foto: ugzins

Nakon što je novi kolovoz dobilo nekoliko ulica u naselju Kovilj, u toku su radovi na popravci kolovoza asfaltom na teritoriji Mesne zajednice „Pejićevi salaši“.

Putarski radovi obavljaju se i u Mesnoj zajednici „Klisa“, gde se trenutno asfaltom popravlja kolovoz u Ulici profesora Grčića. Radovi podrazumevaju iskop, izradu tampona i postavljanje asfaltnog sloja, uz proširenje postojećeg kolovoza sa 4m na 5,5m.

Asfaltom je presvučen i kolovoz na Donjem putu u naselju Ribnjak, a oštećenja na kolovozu sanirana su i na Bulevaru Jaše Tomića, Bulevaru oslobođenja, kao i u ulicama Hajduk Veljkova, Jovana Popovića, Stevana Musića, Dušana Danilovića, Apatinska, Radoslava Prodanovića Micka, Bajči Žilinskog, Niška. Pritom nisu zanemarena ni prigradska naselja pa je popravka saobraćajnih površina izvršena u Kaću, Veterniku i Sremskoj Kamenici.

Bolji uslovi za odvijanje biciklističkog saobraćaja stvoreni su popravkom biciklističkih staza u više ulica – Hadži Ruvimova, Kornelija Stankovića, Bulevar patrijarha Pavla, Jovana Popovića.

Vodi se računa i o bezbednom kretanju pešaka, a sa tim ciljem urađena je popravka pešačkih staza u ulicama Futoška, Kisačka, Raška i Oblačića Rada, kao i u kompleksu policijske škole u Sremskoj Kamenici.

U Pirotu u planu gradnja solarne elektrane snage 6 MW

 

Preuzmite android aplikaciju.