Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Интензивни путарски радови у Новом Саду током маја месеца

Механизација ЈКП „Пут“ током маја месеца активно је ангажована на одржавању путне инфраструктуре како у самом граду, тако и у приградским насељима.
Фото: угзинс

Након што је нови коловоз добило неколико улица у насељу Ковиљ, у току су радови на поправци коловоза асфалтом на територији Месне заједнице „Пејићеви салаши“.

Путарски радови обављају се и у Месној заједници „Клиса“, где се тренутно асфалтом поправља коловоз у Улици професора Грчића. Радови подразумевају ископ, израду тампона и постављање асфалтног слоја, уз проширење постојећег коловоза са 4м на 5,5м.

Асфалтом је пресвучен и коловоз на Доњем путу у насељу Рибњак, а оштећења на коловозу санирана су и на Булевару Јаше Томића, Булевару ослобођења, као и у улицама Хајдук Вељкова, Јована Поповића, Стевана Мусића, Душана Даниловића, Апатинска, Радослава Продановића Мицка, Бајчи Жилинског, Нишка. Притом нису занемарена ни приградска насеља па је поправка саобраћајних површина извршена у Каћу, Ветернику и Сремској Каменици.

Бољи услови за одвијање бициклистичког саобраћаја створени су поправком бициклистичких стаза у више улица – Хаџи Рувимова, Корнелија Станковића, Булевар патријарха Павла, Јована Поповића.

Води се рачуна и о безбедном кретању пешака, а са тим циљем урађена је поправка пешачких стаза у улицама Футошка, Кисачка, Рашка и Облачића Рада, као и у комплексу полицијске школе у Сремској Каменици.

U Pirotu u planu gradnja solarne elektrane snage 6 MW

 

Преузмите андроид апликацију.