Početna > Srbija
Srbija

Ideje mladih otvaraju nove puteve za unapređenje turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovaral je danas s kandidatima koji će predstavlati Srbiju na prvom Globalnom turističkom samitu (GYTC) za mlade u italijanskom gradu Sorentu o njihovim dosadašnjim uspesima i očekivanjima.
Foto: Tanjug/Andrijana Stojanović

Srbiju će u Sorentu od 27. juna do 3. jula predstavljati Ana Nikolić i Petar Šekularac, a kako Globalni turistički samit obuhvata niz događaja koji će predstavnicima mladih iz celog sveta omogućiti da iznose i razmenjuju ideje, vizije i predloge za budućnost održivog turizma u okviru Agende za održivi razvoj 2030, Matić je rekla da je veoma važno ohrabriti i podržati naše predstavnike.

„Potrebne su nam nove ideje, pogledi i uviđanja o turizmu. Sigurna sam da će Ana i Petar svojim originalnim razmišljanjima, vrednim radom i druženjem sa kandidatima iz drugih zemalja predstaviti Srbiju u najboljem svetlu, a da će sa sobom doneti nove perspektive“, izjavila je Matić i iskazala zadovoljstvo zbog prilike da ih Ministarstvo podrži u daljem obrazovanju i usavršavanju.

Kao članica Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), specijalizovane agencije UN zadužene za promociju odgovornog, održivog i univerzalno dostupnog turizma, Srbija aktivno učestvuje u inicijativama koje UNWTO sprovodi radi unapređenja svetskog turizma.

Ana Nikolić i Petar Šekularac izabrani su da budu predstavnici Srbije na samitu u Sorentu na osnovu javnog poziva za izbor kandidata Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dodik: Međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u BiH

Preuzmite android aplikaciju.