Почетна > Србија
Србија

Идеје младих отварају нове путеве за унапређење туризма

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић разговарал је данас с кандидатима који ће представлати Србију на првом Глобалном туристичком самиту (GYTC) за младе у италијанском граду Соренту о њиховим досадашњим успесима и очекивањима.
Фото: Танјуг/Андријана Стојановић

Србију ће у Соренту од 27. јуна до 3. јула представљати Ана Николић и Петар Шекуларац, а како Глобални туристички самит обухвата низ догађаја који ће представницима младих из целог света омогућити да износе и размењују идеје, визије и предлоге за будућност одрживог туризма у оквиру Агенде за одрживи развој 2030, Матић је рекла да је веома важно охрабрити и подржати наше представнике.

„Потребне су нам нове идеје, погледи и увиђања о туризму. Сигурна сам да ће Ана и Петар својим оригиналним размишљањима, вредним радом и дружењем са кандидатима из других земаља представити Србију у најбољем светлу, а да ће са собом донети нове перспективе“, изјавила је Матић и исказала задовољство због прилике да их Министарство подржи у даљем образовању и усавршавању.

Као чланица Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO), специјализоване агенције УН задужене за промоцију одговорног, одрживог и универзално доступног туризма, Србија активно учествује у иницијативама које UNWTO спроводи ради унапређења светског туризма.

Ана Николић и Петар Шекуларац изабрани су да буду представници Србије на самиту у Соренту на основу јавног позива за избор кандидата Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Dodik: Međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u BiH

Преузмите андроид апликацију.