Početna > Sport > Automoto
Automoto

Helmut Marko: Hamilton zaslužio suspenziju, u Mercedesu slepi

Luis Hamilton trijumfovao je na jučerašnjoj VN Britanije posle kontravoverznog incidenta sa Maksom Ferštapenom, a svoj sud o događaju dao je i Helmut Marko, jedan od glavnih ljudi Red Bula.
Foto: Tanjug/AP/Jon Super

Ferštapeni Hamilton vozili su paralelno, niko nije popustio, a kada su došli do same krivine, prednje krilo Hamiltona zakačilo je zadnji desni točak Ferštapenovog bolida i potpuno ga izbacilo iz balansa, pa i sa staze.

Holanđanin je završio u barijerama pri velikoj brzini, ali je uspeo da napusti automobil bez ozbiljnijih povreda.

Upitan o ovom incidentu Helmut Marko nije puno oklevao:

„Ne možete to da uradite po sportskom kodu. Ne znam koja je maksimalna kazna za ovako nešto, ali takav opasan i neoprezan potez mora da bude kažnjen suspenzijom“, rekao je Marko za „Sky Germany„.

Kada mu je pomenuto da u Mercedesa smatraju da je Ferštapen kriv za kontakt između dvojice, Austrijanac je znao i zašto:

„Onda su svi oni slepi. Usporeni snimak jasno pokazuje ko je kriv, krenuo je (Hamilton) prednjim krajem u zadnji desni točak Maksa i poslao ga u zid.

Sledeća trka Formule 1 na programu je za dve nedelje. Velika nagrada Mađarske pružiće šansu da se ovo, sada već dramatično rivalstvo nastavi.