Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Хелмут Марко: Хамилтон заслужио суспензију, у Мерцедесу слепи

Луис Хамилтон тријумфовао је на јучерашњој ВН Британије после контравоверзног инцидента са Максом Ферштапеном, а свој суд о догађају дао је и Хелмут Марко, један од главних људи Ред Була.
Фото: Танјуг/AP/Jon Super

Ферштапен и Хамилтон возили су паралелно, нико није попустио, а када су дошли до саме кривине, предње крило Хамилтона закачило је задњи десни точак Ферштапеновог болида и потпуно га избацило из баланса, па и са стазе.

Холанђанин је завршио у баријерама при великој брзини, али је успео да напусти аутомобил без озбиљнијих повреда.

Упитан о овом инциденту Хелмут Марко није пуно оклевао:

„Не можете то да урадите по спортском коду. Не знам која је максимална казна за овако нешто, али такав опасан и неопрезан потез мора да буде кажњен суспензијом“, рекао је Марко за „Sky Germany„.

Када му је поменуто да у Мерцедеса сматрају да је Ферштапен крив за контакт између двојице, Аустријанац је знао и зашто:

„Онда су сви они слепи. Успорени снимак јасно показује ко је крив, кренуо је (Хамилтон) предњим крајем у задњи десни точак Макса и послао га у зид.

Следећа трка Формуле 1 на програму је за две недеље. Велика награда Мађарске пружиће шансу да се ово, сада већ драматично ривалство настави.