Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Ферштапен: Хамилтоново славље неспортско и понижавајуће (ВИДЕО)

Луис Хамилтон тријумфовао је на данашњој ВН Британије после контравоверзног инцидента са Максом Ферштапеном у првом кругу трке.
Фото: Танјуг/AP/Lars Baron

Ферштапен и Хамилтон возили су паралелно, нико није попустио, а када су дошли до саме кривине, предње крило Хамилтона закачило је задњи десни точак Ферштапеновог болида и потпуно га избацило из баланса, па и са стазе.

Холанђанин је завршио у баријерама при великој брзини, али је успео да напусти аутомобил без озбиљнијих повреда.

Хамилтон је добио казну од 10 секунди заустављања у боксу, али је упркос томе успео да сустигне Леклера и забележи свој 99. тријумф у Формули 1. Из Ред Була сматрају да таква казна није била довољна.

Коначно се о целом инциденту и утиску о трци огласио и сам Ферштапен, а прослава Британца након њиховог

„Драго ми је да сам добро. Веома сам разочаран начином на који сам „избачен“. Казна која је дата нам не помаже и не није довољна за опасан потез који је Хамилтон учинио на стази. Славље, док сам ја још увек на прегледима у болници, било је понижавајуће и неспортско, али идемо даље“, написао је возач Ред Була на Твитеру.

Хамилтон је победу упркос казни, на домаћем терену прославио веома емотивно. Пред више од 120 хиљада гледалаца на стази Силверстон Британац је трчао уз трибине машући британском заставом.

Да ли је Ферштапенова оцена његовог славља као „неспортског и понижавајућег“, процените сами.