Svaka kuća ima svoj recept za punjene paprike. Neki kuvari u mešavinu mesa dodaju sirovi pirinač, drugi dinstaju na masti, ali svi se slažu da fil mora biti sočan.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2023/07/stuffed-pepper-gb972e6184-640-620x413.jpg)
Tajna ukusnosti može biti u odabiru prave vrste mesa, a da bi se što bolje povezali sa ostalim sastojcima možete dodati i jaje. Punjene paprike mogu da se dinstaju uz zapršku ili u mešavini čorbe od povrća i koncentrata paradajza, a „klasičari” više vole da dodaju domaći paradajz sos.
Kupujete pogrešnu vrstu paprike
Najbolje paprike za punjenje su paprike tankih zidova, kao što je babur. Naravno, možete pokušati da eksperimentišete sa rogovima i drugim vrstama, ali u tom slučaju ćete dobiti potpuno drugačije jelo od onog koje tradicionalno pripremaju majke i bake.
Birate pogrešno meso
Iako svaka domaćica ima svoj recept, najčešće se koristi mešavina mlevenog mesa, pirinča i crnog luka, a dodaju se i začini poput mlevene paprike, bibera, soli, peršuna i belog luka. Može se ubaciti i jaje. Ako odlučite da koristite čistu govedinu, najbolji izbor je meso sa plećke. Neki kuvari dodaju i sitno seckano suvo meso za sočnost i aromu.
Napunite paprike do vrha
Nakon što očistite papriku od semenki, napunite je smesom, ali nikako do vrha. Tokom kuvanja, pirinač se povećava u zapremini, pa smesa može da ispadne i paprike popucaju. Na mesnu smesu možete staviti i kriške paradajza jer, osim što smesa neće ispasti iz bibera, aroma će biti primamljivija.
Dodate previše zaprške
Paprika je jedno od povrća koje je teže svarljivo, a ako tome dodate masnoću od fila i obilje sosa, postoji rizik da ćete pokajati što jedete previše. Lakša verzija podrazumeva manje prskanja ili brašna umešanog u vodu, što se takođe može koristiti za zgušnjavanje sosa.
Pogrešno pripremate pirinač
Razlog zašto su komšijske paprike uvek bolje, može biti i način pripreme pirinča. Ako odaberete pirinač lošeg kvaliteta ili ga prekuvate, rezultat neće zahtevati ponavljanje. U smesu je najbolje dodati sirovi pirinač skuvati, ili kratko propržiti na ulju.
U koje doba dana bi trebalo da uzimate različite vitamine i minerale? Ove stvari morate imati na umu
Preuzmite android aplikaciju.