Početna > Biznis
Biznis Svet

Gradske vlasti Pekinga uvele nove epidemiološke mere

Gradske vlasti Pekinga uvele su juče nove mere za suzbijanje korona virusa, jer se u kineskoj prestonici neprestano pojavljuju novi lokalni slučajevi tog oboljenja, u trenutku kada je do početka Zimskih olimpijskih igara ostalo manje od dve nedelje.
Foto: Pixabay/leo2014

Kineska prestonica mora da „preduzme najodlučnije i najstrože mere kako bi prekinula talas epidemije“, rekao je portparol gradske vlade Sju Hejan na konferenciji za novinare, prenosi agencija AP.

Lokalne vlasti saopštile su da je od građana koji žive u „rizičnim oblastima“, uključujući Fengtaj, zatraženo da ne napuštaju grad i da izbegavaju masovnija okupljanja.

Pekinške vlasti su, takođe, od građana zatražile da se u roku od 14 dana testiraju na korona virus i nakon prijema bilo kakve dostave iz inostranstva.

Olimpijske igre se održavaju u skladu sa strogim epidemiološkim merama, a od sportista se traži da budu vakcinisani ili da idu u karantin po dolasku u Kinu.

Vlasti su ranije ukazale da je prvi slučaj omikron soja virusa korona u Peking stigao putem paketa iz Kanade.

U Kini je od početka pandemije registrovano 118.616 zaraženih, a preminulo je 4.849 osoba, a do sada je vakcinisano više od 87 odsto stanovništva.


Bitkoin pao na 34.000 dolara

 

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake