Почетна > Бизнис
Бизнис Свет

Градске власти Пекинга увеле нове епидемиолошке мере

Градске власти Пекинга увеле су јуче нове мере за сузбијање корона вируса, јер се у кинеској престоници непрестано појављују нови локални случајеви тог обољења, у тренутку када је до почетка Зимских олимпијских игара остало мање од две недеље.
Фото: Pixabay/leo2014

Кинеска престоница мора да „предузме најодлучније и најстроже мере како би прекинула талас епидемије“, рекао је портпарол градске владе Сју Хејан на конференцији за новинаре, преноси агенција АП.

Локалне власти саопштиле су да је од грађана који живе у „ризичним областима“, укључујући Фенгтај, затражено да не напуштају град и да избегавају масовнија окупљања.

Пекиншке власти су, такође, од грађана затражиле да се у року од 14 дана тестирају на корона вирус и након пријема било какве доставе из иностранства.

Олимпијске игре се одржавају у складу са строгим епидемиолошким мерама, а од спортиста се тражи да буду вакцинисани или да иду у карантин по доласку у Кину.

Власти су раније указале да је први случај омикрон соја вируса корона у Пекинг стигао путем пакета из Канаде.

У Кини је од почетка пандемије регистровано 118.616 заражених, а преминуло је 4.849 особа, а до сада је вакцинисано више од 87 одсто становништва.


Bitkoin pao na 34.000 dolara

 

Преузмите андроид апликацију.