Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево колико дуго можете да држите храну и пиће у фрижидеру

Храна у фрижидеру може трајати много дуже него што мислите. Међутим, та сланина коју држите у фрижидеру не може трајати вечно.
Фото: Pixabay/stevepb

За почетак, уверите се да је ваш фрижидер подешен на 4,4 степена Целзијуса или мање. Ако храна има временску ознаку „продаје до“ на етикети, конзумирајте храну у складу са тим.

Вероватно можете безбедно да користите храну са овом етикетом кратко време након истека рока трајања.

Ево колико дуго одређена храна може да траје након отварања:
Алкохол

Пиво: један дан ако је добро затворено након отварања

Шампањац: 3 до 5 дана

Вино: 3 до 5 дана

Зачини

Роштиљ сос: четири месеца

Хумус: једна недеља

Кечап: шест месеци

Јаворов сируп: неспецифициран

Мајонез: 2 до 3 месеца

Сенф: годину дана

Млечни производи

Јаја: три до пет недеља

Млеко: недељу дана 

Пармезан: три месеца 

Јогурт: седам до десет дана

Сиреви: једна до две недеље

Воће и поврће

Јабуке: три до четири недеље

Авокадо: два до три дана

Боровнице: једна до две недеље

Броколи: три до пет дана

Шаргарепа: две до три недеље

Целер: једна до две недеље

Грожђе: пет до седам дана

Салата: три до пет дана

Сок од поморанџе: седам до десет дана

Брескве: три до пет дана

Малине и јагоде: два до три дана

Производи од меса

Сланина: једна недеља

Говедина, јагњетина, свињетина, телетина: три до пет дана

Печена говедина и ћуретина: три до четири дана

Сирова говедина и свињетина: један до два дана

Кувана пилетина: три до четири дана

Сирова пилетина: један до два дана

Плодови мора:

Кувани лосос, шкампи и туњевина: три до четири дана

Сирови лосос, шкампи и туњевина: један до два дана

Namirnice prepune proteina uz koje ćete lako smršati posle 40.

Преузмите андроид апликацију.