Priprema voćne salate jednostavnija je uz ovaj trik
Voćne salate i kolači koji sadrže breskvu mnogo su ukusniji ako tu omiljenu letnju voćku prvo oljuštimo. To može biti malo teži posao jer je koža breskve tanka i često tesno zalepljena za mesnati deo.
Ipak, postoji rešenje.
Jedan lonac napunite vodom i stavite na vatru.
Napravite dva sitna zareza u obliku slova X na donjem delu breskve.
Kada voda proključa, ubacite breskve i smanjite vatru. Ostavite ih u loncu oko pola minuta – breskva koja je zrela i spremna za jelo treba da ostaneu kipućoj vodi oko 45 sekundi do minuta, a ako su još malo zelene (ne sasvim zrele), moraćete da ih kuvate još nekoliko sekundi.
Za to vreme napunite jednu činiju vodom i ledom.
Kada se breskve potpuno ohlade, počnite lagano da ih ljuštite nožem ili prstima. Nemojte preskočiti ovaj korak jer je breskve potrebno naglo ohladiti kako bi se zaustavio proces kuvanja.
I spremne su za jelo ili pripremu deserta, prenosi „tastesbetterfromscratch.com.“
Preuzmite android aplikaciju.