Početna > Život i stil
Život i stil

Dodajte samo jednu kašiku ovih namirnica u svoju ishranu i smršajte

Postoji nekoliko trikova koji mogu ubrzati gubitak težine i pomoći vam u procesu mršavljenja. Jedite umerenu i zdravu ishranu, vežbajte svakodnevno i obavezno uključite po jednu supenu kašiku ove superhrane za mršavljenje svaki dan.
Foto: Pixabay/Tumisu

Oni koji posmatraju težinu znaju da su zdrava ishrana i vežbanje dva najbolja i najbezbednija načina za mršavljenje, međutim, postoje određeni trikovi i saveti koje možete slediti kako biste ubrzali proces mršavljenja.

Jedna kašika đumbira

Đumbir je još jedna superhrana koju svakako treba da dodate u svoju svakodnevnu ishranu. Đumbir ima termogeni efekat na organizam koji poboljšava varenje na način da ćete sagoreti kalorije bez mnogo napora. Možete uživati u čaju od đumbira ili dodati kašiku đumbira u prahu ili paste u svoje dnevne obroke.

Jedna kašika lanenog semena

Visok sadržaj vlakana čini nas sitim nekoliko sati. Takođe pomaže da se ubrza vaš metabolizam, poboljša varenje i reguliše creva. I svi ovi faktori su povezani sa gubitkom težine. Najbolji deo je što se laneno seme može dodati u svako jelo jer ima blag ukus.

Jedna kašika čia semena

Svi znamo koliko su vlakna važna za naše telo. Da li ste znali da dve kašike čije mogu da obezbede 40 odsto vašeg potrebnog unosa vlakana? Za neupućene, oni nas dugo drže sitima, aktiviraju metabolizam i regulišu rad creva. Takođe su pune proteina koji opet pomažu u gubitku težine tako što podstiču metabolizam.

Jedna kašika kurkume

Baš kao i đumbir, kurkuma takođe ima termogena svojstva, povećavajući telesnu temperaturu i ubrzavajući metabolizam. A bolji metabolizam pomaže u mobilizaciji masti koja se nakupila u delovima vašeg tela. Kurkuma takođe sprečava nakupljanje masti u vašem telu. Možete ga dodati u nekoliko jela ili ga jednostavno rastvoriti u čaši vode i popiti.

Ishrana za žene u najboljim godinama: Saveti za mršavljenje posle četrdesete

Preuzmite android aplikaciju.