Početna > Srbija
Srbija

Đurić se sastao sa kongresmenima Veronikom Eskobar i Polom Gosarom

U odvojenim susretima na Kapitol hilu, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa kongresmenkom Veronikom Eskobar i kongresmenom Polom Gosarom o daljem jačanju srpsko-američke saradnje i aktuelnim geopolitičkim prilikama u regionu.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Đurić je predstavnicima Kongresa SAD preneo stavove našeg državnog rukovodstva u svetlu najnovijih dešavanja na teritoriji Kosova i Metohije, ponovivši našu posvećenost nastavku pregovora i pronalaženju kompromisnog rešenja, saopštila je ambasada Srbije u Vašingtonu.

Đurić je podvukao aktivnu i konstruktivnu ulogu Srbije u uspostavljanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu kroz podsticanje razvoja konkretnih okvira saradnje i usmerenost na stvaranje novih mogućnosti za ekonomski napredak čitavog regiona.

S tim u vezi, Đurić je naveo da podrška SAD inicijativi „Otvoreni Balkan“ u velikoj meri doprinosi pozitivnoj atmosferi političkog dijaloga i predstavlja snažan vetar u leđa svim uključenim stranama, kao i dodatni motiv američkim i evropskim investitorima da uvećaju svoje prisustvo u našem regionu.

Ambasador Đurić uputio je poziv kongresmenki Eskobar i kongresmenu Gosaru da se pridruže američkoj kongresnoj delegaciji, koja će u predstojećem periodu posetiti Srbiju u okviru MECEA sporazuma o zajedničkoj obrazovnoj i kulturnoj razmeni (Mutual Educational and Cultural Excange – MESEA).

U javnom sektoru u Srbiji zaposleno 609.630 radnika

Preuzmite android aplikaciju.