Почетна > Србија
Србија

Ђурић се састао са конгресменима Вероником Ескобар и Полом Госаром

У одвојеним сусретима на Капитол хилу, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са конгресменком Вероником Ескобар и конгресменом Полом Госаром о даљем јачању српско-америчке сарадње и актуелним геополитичким приликама у региону.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Амбасадор Ђурић је представницима Конгреса САД пренео ставове нашег државног руководства у светлу најновијих дешавања на територији Косова и Метохије, поновивши нашу посвећеност наставку преговора и проналажењу компромисног решења, саопштила је амбасада Србије у Вашингтону.

Ђурић је подвукао активну и конструктивну улогу Србије у успостављању стабилности на Западном Балкану кроз подстицање развоја конкретних оквира сарадње и усмереност на стварање нових могућности за економски напредак читавог региона.

С тим у вези, Ђурић је навео да подршка САД иницијативи „Отворени Балкан“ у великој мери доприноси позитивној атмосфери политичког дијалога и представља снажан ветар у леђа свим укљученим странама, као и додатни мотив америчким и европским инвеститорима да увећају своје присуство у нашем региону.

Амбасадор Ђурић упутио је позив конгресменки Ескобар и конгресмену Госару да се придруже америчкој конгресној делегацији, која ће у предстојећем периоду посетити Србију у оквиру МЕЦЕА споразума о заједничкој образовној и културној размени (Mutual Educational and Cultural Excange – МЕSЕА).

U javnom sektoru u Srbiji zaposleno 609.630 radnika

Преузмите андроид апликацију.