Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Дете које нема брата или сестру није себичније од оног које има

Ново истраживање са Универзитета Shaanxi Normal у Xianu у Кини показало је да ако је неко јединац не значи да је себичнији.
Фото: Pexels/Alexander Dumme

Током истраживања од учесника се тражило да раде задатке везане уз алтруизам. Као резултат, истраживачи су открили да нема разлике у томе колико су алтруистични људи зависили о томе да ли имају или немају браћу и сестре.

Истраживачи су рекли да постоје одређени негативни стереотипи о деци која су јединци, али који нису истинити, а често се темеље на идеји да су таква деца више егоцентрична због веће родитељске пажње.

Фото: Pexels/Skitterphoto
Ово истраживање је показало да су стереотипи неутемељени, јер јединци нису били више себични од оних с браћом и сестрама.

У раду који је објављен у часопису Social Psychological and Personality Journal истиче се како је превладавање ових стереотипа од непосредног интереса.

Деци, која немају браћу или сестре, може бити тешко да се суоче се с овим стереотипима који сугеришу да су они с браћом и сестрама одгајани боље. Међутим, ова студија је доказ да нема разлике.

Kako da umirite dete kada ima napad besa

Преузмите андроид апликацију.