Kadaif rezanci su nam poznati po turskim i grčkim poslasticama, a pored toga se zbog svoje hrskavosti često koriste kao preliv za razne poslastice.
Od njih se mogu pripremiti i neka slana jela (u njih se može uvaljati riba i morski plodovi, a zatim pržiti), a karakteristični su za kuhinje Bliskog istoka, Balkana, Turske i Grčke.
To su rezanci koji liče na naše jufke za supu, koji se mogu oblikovati i puniti slatkim ili slanim filovima, a zatim se sve zajedno ispeći i preliti sirupom.
Kadaif rezanci su dospeli u centar pažnje upravo zahvaljujući dubajskoj čokoladi, za čiju pripremu se kratko proprže u tiganju, a zatim pomešaju sa kremom od pistacija.
U slučaju da nigde ne možete da pronađete kadaif (a zaista želite da napravite čokoladu iz Dubaija kod kuće), kadaif možete sami da napravite kod kuće. trebaće vam:
- žumanca
- jaje
- brašno
Preuzmite android aplikaciju.