Кадаиф резанци су нам познати по турским и грчким посластицама, а поред тога се због своје хрскавости често користе као прелив за разне посластице.
Од њих се могу припремити и нека слана јела (у њих се може уваљати риба и морски плодови, а затим пржити), а карактеристични су за кухиње Блиског истока, Балкана, Турске и Грчке.
То су резанци који личе на наше јуфке за супу, који се могу обликовати и пунити слатким или сланим филовима, а затим се све заједно испећи и прелити сирупом.
Кадаиф резанци су доспели у центар пажње управо захваљујући дубајској чоколади, за чију припрему се кратко пропрже у тигању, а затим помешају са кремом од пистација.
У случају да нигде не можете да пронађете кадаиф (а заиста желите да направите чоколаду из Дубаија код куће), кадаиф можете сами да направите код куће. требаће вам:
- жуманца
- јаје
- брашно
Преузмите андроид апликацију.