Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли знате која су три најпрљавија места у кући?

Топли ваздух у наше домове уноси влагу, већи ниво буђи и више инсеката, па је потребно посебно обратити пажњу на неколико места приликом чишћења, која многи заборављају и прескачу.
Фото: Pixabay/Michael-T
Ладице фрижидера

Само 10 одсто људи редовно дезинфикује своје фиоке фрижидера.

Све што дође у контакт са храном мора да се очисти и дезинфикује. Ово је посебно важно јер све што цури у вашем фрижидеру може да се чува у фиокама. Препоручујемо да направите сопствено средство за чишћење стављањем једне капице избељивача у 3,5 литара воде. Ово решење је одлично за дезинфекцију фрижидера и других кухињских површина. Прање уклања прљавштину и остатке, али дезинфекција смањује ниво бактерија и патогена.

Машина за прање веша

Да би се спречило накупљање бактерија у машини за прање веша, стручњаци саветују да машину чистите једном месечно до сваких шест месеци. Без обзира да ли користите сирће и соду бикарбону или хемијски раствор за чишћење, важно је очистити дугмад, посуде за прашак, врата и све уске просторе унутар машине који би могли бити уточиште за бактерије. Топла вода која дезинфикује вашу одећу је главно место за колоније бактерија, због чега је кључно да редовно чистите веш машину.

Мобилни телефон

Мобилни телефон је једна од најпрљавијих ствари и користимо га сваки дан. Стручњаци препоручују свакодневно брисање уређаја. Посебну пажњу треба обратити ако се мобилни телефон користи у кухињи јер мали број људи пере руке током кувања након што додирну апарат. Такође, многи носе мобилни телефон у тоалет. Због тога се на мобилном телефону могу наћи фекалије, заразни микроорганизми и многе друге прљавштине, па је унакрсна контаминација у кухињи прави ризик. Дезинфекција мобилних телефона и руку повећаће безбедност у кухињи. Најбржи начин чишћења је да обришете мобилни телефон алкохолним марамицама.

Osam trikova uz koje će vaši mališani će biti bezbedni, a vi mirni

Преузмите андроид апликацију.